“Melléd állok”

szülő-gyermek kapcsolatterápiás csoport

 

Jelenleg nincsen speciálisan ilyen csoportunk, hanem a Tündértánc havi 1 szülő-gyermek alkalma segíti a szülő és gyermek összehangolódását,  kapcsolatuk harmonizálását.

.

A kisgyermekek számára a szüleikkel való kapcsolat alapvető fontosságú, lelkiállapotukat nagyban meghatározza kapcsolatuk minősége. Legtöbb esetben a gyermeket szülei tudják átsegíteni a lelki nehézségeiken. Gyakran azáltal, hogy javul a szülő és gyermeke közötti viszony, a gyermek problémája és tünete csökken vagy teljesen megszűnik. A „Melléd állok” szülő-gyerek kapcsolatterápiás csoport célja, hogy a szülő és gyermeke könnyebben egymásra tudjanak hangolódni, így lelkileg közelebb kerülhessenek egymáshoz, jobban érthessék egymást, és együttműködésük is váljon könnyebbé a hétköznapokban.

A csoportok első részében gyermekek és egyik szülőjük közösen vesznek részt egy kapcsolatépítő mozgásterápiás foglalkozáson, ami segíti, hogy a köztük lévő „kapcsolati-híd” megerősödjön, és kommunikációjuk kölcsönösen értőbbé váljon. Ezt követően külön gyerek- és külön szülőcsoport következik. A gyerekekkel komplex művészetterápiás (mozgás- tánc, képzőművész, zene…) módszerekkel dolgozunk tovább. Ez hozzájárul személyiségük fejlődéséhez, kibontakozásához. A szülői csoporton szakember vezetése mellett lehetőség nyílik a szülő és gyermeke közötti kapcsolati dinamika mélyebb megértésére és egyes nevelési kérdések körüljárására.

A 2012/13-as valamint a 2013/14-es tanév során zajló „Melléd állok”, szülő-gyerek kapcsolatterápiás csoportok a MOL és az Új Európa Alapítvány támogatásával tudtak megvalósulni.

                                                               

 

 

 

.

.

.

.

.

.

.

.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.